Typ Herbaty |
Zapach |
Cechy |
Dong Ding Oolong |
Zapach przypominający węgiel drzewny. |
Uspakający z poczuciem sytości. Zaleca się spożywać razem z deserem. |
Shi-Qi |
Zapach przypominający chiński kwiat Kwai-Fah. |
Odświerzający efekt oraz poamaga w trawieniu. Zalecany jest pić po posiłku. |
Kim-Hsuen |
Zapach zależy od wysokości pochodzenia. Z średniej wysokości posiada zapach mleczny. Z wysokiej wysokości posiada zapach orchidei. |
Odświerzający efekt, oraz usuwa poczucia tłustości. Zalecany jest pić po posiłku. |
Zhue-Yu |
Zapach przypominający Magnolię. |
Odświerzający efekt, oraz usuwa poczucia tłustości. Zalecany jest pić po posiłku. |
Herbaty wysokogórskie w odróznieniu od innych sprzedawane są w dużych liściach, co umożliwia jeszcze lepsze wydobycie aromatu, a jedną porcję liści możemy zaparzyć od 5-7 razy bez straty smaku. |