Rodzaje herbat

Typ Herbaty

Zapach

Cechy

Dong Ding Oolong

Zapach przypominający węgiel drzewny.

Uspakający z poczuciem sytości. Zaleca się spożywać razem z deserem.

Shi-Qi

Zapach przypominający chiński kwiat Kwai-Fah.

Odświerzający efekt oraz poamaga w trawieniu. Zalecany jest pić po posiłku.

Kim-Hsuen

Zapach zależy od wysokości pochodzenia. Z średniej wysokości posiada zapach mleczny. Z wysokiej wysokości posiada zapach orchidei.

Odświerzający efekt, oraz usuwa poczucia tłustości. Zalecany jest pić po posiłku.

Zhue-Yu

Zapach przypominający Magnolię.

Odświerzający efekt, oraz usuwa poczucia tłustości. Zalecany jest pić po posiłku.

Herbaty wysokogórskie w odróznieniu od innych sprzedawane są w dużych liściach, co umożliwia jeszcze lepsze wydobycie aromatu, a jedną porcję liści możemy zaparzyć od 5-7 razy bez straty smaku.

a

 

   
© 2010 FEN Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzezone / All rights reserved.Katalog SEO

Home | Tajwan - raj herbaty | Rodzaje herbat | Puszki na herbate | Teamaker | Instrukcja Teamaker | Kontakt